Creatieve workshops

Voor samenwerkpartners en voor coachees

Als je besluit om een workshop te volgen bij Atelier de Kracht dan krijg je:

v Een inleiding op het onderwerp

v Behulpzame instructies

v Tijd om je kunstwerk te maken

v Reflecties op jouw specifieke coachvraag

v Toegang tot de kunst- en schrijfbibliotheek 

Suggesties

Bomen Schilderen

Voor kunstenaars zijn bomen een rijke inspiratiebron. Je wilt misschien een levensboom maken of je lievelingsboom vanaf een foto naschilderen. Je kunt bomen langs een pad schilderen of in een landschap. Je kan buiten schilderen of liever in het comfortabele atelier blijven waar alles voor handen is. Terwijl je bezig bent, mijmer je over de vragen die bomen bij je oproepen, zoals waar je wortels liggen, wat je sterk maakt en waar je naar uitreikt. Na afloop bespreken we het werk en hoe je tot een artistieke vertaling bent gekomen van jouw antwoord op de vraag die voor jou relevant is.

Verhalende collages maken

De Griekse mythologie en het gedachtegoed van Carl Jung inspireren tot een creatieve zoektocht naar de verschillende stemmen die binnen in jou leven. In een notendop hoor je over de mythen waarin de Griekse goden en godinnen optreden. Jij vraagt je af in welke verhaal je jezelf het meest herkent en welke stem wat meer ruimte in jouw leven en besluiten verdient. Je verwerkt je antwoorden in een collage en leert ondertussen over compositie, vorm en kleur.

Bloemen in aquarel en poëzie

Zomerbloemen. Geel, wit, rood, blauw en alle soorten violet. Ik nodig je uit om te experimenteren met aquarelverf op papier. De heldere kleuren, de lichtvoetigheid van het materiaal en de manier waarop die kleuren in elkaar kunnen vervloeien brengen een poëtische sfeer over. Je ervaart tijdens het schilderen een weldadige diepe concentratie en rust. We beginnen ter inspiratie met het lezen van gedichten. 

Selfie Schilderen

Tijdens deze workshop ga je met een flinke dosis vrolijke zelfspot een zelfportret maken. Je benadrukt met je kwast in de stijl van Picasso, Modigliani of Corneille  je beste kwaliteiten. Je stralende lach, je weelderige bos haar, je perzikhuid, je wijze ogen of je markante neus. Aan de hand van een meegebrachte foto kijk je onbevangen naar jezelf en ervaar je hoe mooi je bent. 

Stip aan de horizon

Waar ligt jouw stip aan de horizon? Hoe ga je die stip bereiken? Hoe sterk is je verlangen? Je gaat je bezighouden met het licht op de plek waar hemel en aarde elkaar ontmoeten. Je geeft met meer dan alleen kwasten en in vrije expressie jouw mooiste moment van de dag op het canvas weer.

Stilleven

Je schildert een stilleven waarvan een zelf meegenomen object deel uitmaakt. Aan het ding dat je meeneemt kleven mooie herinneringen die je op het doek vereeuwigd in een passende sfeer en stijl. Je let dan ook op vorm en tussenvorm en compositie.

We beginnen om 10.00 uur en werken door tot 16.30. Workshops van 1 dagdeel behoren tot de mogelijkheid. Voor meer informatie: info@veronicawaleson.nl. of bellen met 06 29520878

Wil je geïnformeerd worden over het per seizoen wisselende aanbod van Atelier De Trap, meld je dan aan voor de nieuwsbrief hiernaast of op de contactpagina

 

 

 

Maak je website met Websitemachine.nl