Talent, Team & Leiderschap
Creatieve workshops

Voor teams en voor individuen

Het aanspreken van scheppend vermogen is helend en verbindend. Je kunt je individueel aanmelden bij de open inschrijving (data op aanvraag) voor de workshops in mij atelier of samen met je team maatwerk aanvragen om zonder prestatiedruk jullie creativiteit te ontwikkelen. Het aanbod wisselt per seizoen en wordt via de nieuwsbrief van Atelier de Trap bekend gemaakt en via social media (facebook, linkedin, printerest).

In de onwerkelijke periode waarin we ons bevinden is het goed om elkaar verhalen te vertellen en zo op een creatieve manier onze ervaringen verwerken en ons voor te bereiden op een nieuwe toekomst. In de suggesties vind je onder andere een workshop Storytelling en nog veel meer.

Als je besluit om een workshop te volgen bij Atelier de Trap dan krijg je:

v Een inleiding op het onderwerp

v Behulpzame instructies

v Tijd om je kunstwerk te maken

v Een ontmoeting waarin verhalen worden gedeeld

v Toegang tot de kunst- en schrijfbibliotheek

Na een periode waarin we fysiek afstand hielden en vooral digitaal te communiceerden, is het een verademing om concreet materiaal door je vingers te laten gaan en elkaar daarin zonder tussenkomst van een computer te inspireren.Je kunt voor en na de workshop of in de pauze een wandeling maken over de hei. Er zijn twee uitstekende horecagelegenheden. Voor een exclusief diner of lunch reserveer je bij De Goede Gooier. Voor een gezellige bistromaaltijd loop je in een klein half uurtje over de heide naar De Tafelberg (www.tafelberg.nl). Wel reserveren, want het kan druk zijn.

Suggesties

Storytelling voor teams

In alle workshops van de Trap spelen verhalen een rol, maar de workshop Storytelling focust speciaal op hoe je een verhaal maakt van ervaringen die dienen om die ervaringen te verwerken, maar ook om je voor te bereiden op een nieuwe toekomst en om daarmee te inspirerern. In het vertellen van verhalen speelt de verbeelding een belangrijke rol. Het beeld is dan ook het vertrekpunt voor het vertellen van een verhaal waarin de held een uitgedaging krijgt, die leidt tot zowel een positieve persoonlijke verandering als een positive verandering voor het grotere geheel.

Bomen Schilderen

Voor kunstenaars zijn bomen een rijke inspiratiebron. Je wilt je misschien een levensboom maken of je lievelingsboom vanaf een foto naschilderen. Je kunt bomen langs een pad schilderen of in een landschap. Je kan buiten schilderen of liever in het comfortabele atelier blijven waar alles voor handen is. Terwijl je bezig bent, mijmer je over de vragen die bomen bij je oproepen, zoals waar je wortels liggen, wat je sterk maakt en waar je naar uitreikt. Na afloop bespreken we het werk en hoe je tot een artistieke vertaling bent gekomen van jouw antwoord op de vraag die voor jou relevant is.

Verhalende collages maken

De Griekse mythologie en het gedachtegoed van Carl Jung inspireren tot een creatieve zoektocht naar de verschillende stemmen die binnen in jou leven. In een notendop hoor je over de mythen waarin de Griekse goden en godinnen optreden. Jij vraagt je af in welke verhaal je jezelf het meest herkent en welke stem wat meer ruimte in jouw leven verdient. Je verwerkt je antwoorden in een collage en leert ondertussen over compositie, vorm en kleur.

Bloemen in aquarel en poëzie

Zomerbloemen. Geel, wit, rood, blauw en alle soorten violet. Ik nodig je uit om te experimenteren met aquarelverf op papier. De heldere kleuren, de lichtvoetigheid van het materiaal en de manier waarop die kleuren in elkaar kunnen vervloeien brengen een poëtische sfeer over. Je ervaart tijdens het schilderen een weldadige diepe concentratie en rust. We beginnen ter inspiratie met het lezen van gedichten. 

Selfie Schilderen

Tijdens deze workshop ga je met een flinke dosis vrolijke zelfspot een zelfportret maken. Je benadrukt met je kwast in de stijl van Picasso, Modigliani of Corneille  je beste kwaliteiten. Je stralende lach, je weelderige bos haar, je perzikhuid, je wijze ogen of je markante neus. Aan de hand van een meegebrachte foto kijk je onbevangen naar jezelf en ervaar je hoe mooi je bent. 

Schrijf je Blij Proeverij

In de Schrijf je Blij Proeverij neem ik je mee op schrijfavontuur. Je krijgt gedurende de dag korte schrijfoefeningen die betrekking hebben op de onderwerpen die ik in mijn boek Schrijf je Blij behandel: Hoe beschrijf je een situatie? Hoe breng je een karakter tot leven? Hoe schrijf je een dialoog? Hoe maak je een verhaallijn? Welke stijl past bij je en wat is jouw thema? Je inspireert elkaar door de resultaten met elkaar te delen. 

In het najaar/winter programma 2020 zijn de volgende programma's opgenomen: Stilleven Herinneren), Stip aan de Horizon (verlangen) en Metamorfoses (transformeren).

Koffie staat klaar om 9.30. We beginnen om 10.00 uur en werken door tot 16.30. De kosten zijn € 125,00 inclusief materiaal en lunch (open inschrijving). Prijs voor teams in overleg. Workshops van 1 dagdeel behoren tot de mogelijkheid. Voor meer informatie: info@veronicawaleson.nl. of bellen met 06 29520878

Wil je geïnformeerd worden over het per seizoen wisselende aanbod van De Trap, meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de contactpagina

Zolang de coronamaatregelen gelden is het maximale aantal inschrijvingen afhankelijk van het type workshop 4-6 deelnemers in verband met het aanhouden van de afstand van 1,5 meter.

 

 Aanbod

Coachen naar passie en lef

Trainen naar stijlflexibiliteit in verandering

Intervisie, samen leren mogelijk maken

Spreken op congressen en samenkomsten

Inspirerende teksten schrijven

Rapporteren en Reflecteren in de Zorg

Creatieve workshops

   
reclamebureau ontwerpfabriek hilversum