Over mij

In de schoolbanken voelde ik me als Alice in Wonderland die zich verveelde aan de rand van het meer. Op de Universiteit kwam daar verandering in en volgde ik het konijn 'down the rabbit hole' waar ik mijn nieuwsgierigheid volledig kon uitleven.

Na mijn doctoraal examen sociale wetenschappen werkte ik in de marketing van consumptiegoederen en was ik manager bij Vedior Uitzendbureaux. Later werd ik manager Leren en Ontwikkelen in een zorgorganisatie en partner bij een organisatieadviesbureau. Ik zag hoe organisatiesystemen mensen kunnen beperken, maar ook tot bloei kunnen brengen. Zoals Alice in haar verhaal zijn mensen soms te groot om door de deur te lopen en soms te klein om de sleutel in het slot te steken. Mijn uitdaging als coach is om samen precies de passende opening naar een nieuwe toekomst te vinden. De kunst is daarin je eigen weg te vinden en eigenaarschap over je talent te nemen. Daarbij ondervond ik persoonlijk dat zowel succes als tegenslag sluimerende talenten naar boven brengen. In 1995 werd ik zelfstandig trainer en coach. Talent heeft zowel veiligheid als uitdaging nodig. Dit beïnvloedde mijn werkwijze: met liefde en lef spiegelend.

Ik ben ook schrijver en schilder. De kunst leerde mij om steeds een ander zingevend perspectief te zien in ieder verhaal. Ik publiceerde er een boek over met de titel De coach staat voor raadselen (maart 2018, Uitgeverij Kloosterhof). In 2019 kwam mijn tweede boek uit: Schrijf je Blij. En in de zomer van 2021 mijn derde boek Rapporteren en Reflecteren in de Zorg. Januari 2024 verschijnt mijn boek over Multitalent met de titel Wat nou focus? Je kunt de Coach staat voor Raadselen bestellen via het bestelformulier op deze pagina. De andere boeken via de links naar de uitgever of op bol.com. Als je mijn kunst wil zien volg mij dan op Instagram.

Meer over mijn schrijfcursussen vind je bij BAS, Bureau Aansprekend Schrijven.
Als je meer wilt weten over mijn achtergrond kun je mijn linkedin profiel bekijken.

'It was much pleasanter at home, thought poor Alice, when one wasn't always growing larger and smaller, and being ordered about by mice and rabbits. I almost wish I hadn't gone down the rabbit-hole--and yet--and yet--...'. 
― Lewis Carroll, Alice in Wonderland

 

De coach staat voor raadselen

Schrijf je Blij

Rapporteren en Reflecteren in de Zorg.

 

€ 12,50

De coach staat voor raadselen

Inclusief verzendkosten

De coach staat voor Raadselen is bedoeld voor iedereen die in coachen geïnteresseerd is en meer wil weten over de coachpraktijk. Ben je een beginnende coach, een coachende leidinggevende, of zoek je coaching, Veronica neemt je mee in een aantal casussen die ze als coach op haar pad tegenkomt. Vanuit haar overtuiging dat een coach alleen vragen mag stellen die hij zelf bereid is te beantwoorden, geeft Veronica openhartige inkijkjes in haar eigen leven en ontwikkeling. In de coach staat voor Raadselen verbindt ze de worstelingen van coachees met persoonlijke anekdotes, met kunst en filosofie en bruikbare theorie.Maak je website met Websitemachine.nl