Authenticiteit wint

Authenticiteit wint

Caroline van der Plas komt oprecht over. Een vrouw van stavast met een passie. Ze vertegenwoordigt niet mijn politieke voorkeur, maar ik vind haar sympathiek en gezien de monsterzege deze week voor BBB tijdens de provinciale verkiezingen, velen met mij. Men zegt dat ze authentiek is en dat ze met deze kwalificatie de verkiezingen heeft gewonnen. En authenticiteit is waar het land behoefte aan heeft na al dat gekonkel, gedraai en sorry-zeggen.

Wat betekent authentiek eigenlijk? Als je het opzoekt krijg je allerlei definities: 1) Betrouwbaar 2) Echt 3) Eigenhandig geschreven 4) Geloofwaardig 5) Live 6) Niet vervalst 7) Onverdacht 8) Onvervalst 9) Oorspronkelijk 10) Origineel 11) Realistisch 12) Rechtsgeldig 13) Sluiting van een muziekstuk 14) Waar 15) Waarachtig 16) Waarlijk 17) Werkelijk afkomstig. Van Wilders wordt ook wel eens gezegd dat hij authentiek is, omdat hij tenminste zegt, wat hij vindt. Maar wat hij vindt bevalt mij minder. Ik denk niet dat Van der Plas nog Wilders ooit een zoek-jezelf of wees-wie-je-bent cursus volgde. Versta mij niet verkeerd, ik doe niet mee aan het ‘coach-bashen’ van de laatste tijd, tenslotte ben ik zelf coach, maar mensen die authentiek zijn, passen zelden in het sociaal wenselijke hokje van het coach-jargon.

De vlag hangt er in ieder geval weer normaal bij. Ter ere van Caroline verkoop ik mijn schilderij Rood, wit, blauw en de opbrengst gaat naar Land van Ons. Het is een stichting dat land opkoopt om de grond te herstellen in de oorspronkelijke bio-diverse staat. Als boeren namelijk zo doorgaan met intensieve landbouw, raakt de grond volledig verarmd en kan er niets meer bloeien of groeien. We willen geen kunstmatige natuur en geen kunstmatige leiders. Je kunt tot 7 april een bod doen op het schilderij via mijn contactformulier: https://www.veronicawaleson.nl/?pagina=Contact.

Inspiratie: https://landvanons.nl/

17-03-2023 Deel
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl