Een perfecte dag

Een perfecte dag

“What day is it?” Asked Pooh

“It’s today” squeaked Piglet

“My favorite day” said Pooh

Hans en ik wandelden naar Monnickendam en dronken daar in de zon een glas wijn voordat we de terugweg aanvingen. Thuis op ons het terras aan het water namen we een kop thee en deelden we een theezakje. Op het lipje van het zakje stond de vraag: Wat is je perfecte dag? Ik had Winnie de Pooh kunnen citeren, maar dan had ik het mezelf makkelijk gemaakt met een quote. Ik had “Oh, it’s such a perfect dag” van Lou Reed kunnen zingen, maar mijn zangkunsten zouden het wel eens een minder perfecte dag kunnen maken. Ik had iets kunnen zeggen over weersomstandigheden, maar wat maakt het weer nou eigenlijk uit op het hebben van een perfecte dag? Ik tuurde over het water en vroeg mij af wat de dag met Hans perfect had gemaakt.

We kennen elkaar al meer dan 30 jaar. We zien elkaar niet zo vaak, maar als we elkaar zien ontstaat uit onze lange geschiedenis samen een vanzelfsprekende ‘companionship’. Tijdens de wandeling reflecteerden we op de toestand in de wereld. Hij maakte een grapje over SAP systemen (System Against People) en ik raadde hem het boek Doe zelf even normaal van Maxime Februari aan. En tot slot deelden we dus een theezakje.

De dag met Hans was een perfecte dag concludeerde ik, omdat mijn belangrijkste waarden werden gevoed: companionship, contemplatie en creativiteit. En ondertussen deed ik toch ook weer wat aan mijn conditie, wat me een gevoel van tevredenheid over mezelf gaf. Ik wil elke dag verbinding voelen, iets leren en iets maken. Wat zijn jouw belangrijkste waarden en hoe zorg jij er voor dat elke dag een perfecte dag is?

Wil je ook een paar dagen achter elkaar verbinding voelen, diepe gesprekken voeren en creatief schrijven? Dat kan!

De retraite Schrijf je Blij deze Zomer, Storytelling en creatief schrijven vindt plaats op 27 augustus tot en met 31 augustus 2023. Locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt

 

30-04-2023 Deel
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl